Thursday, March 25, 2010

FC United, echipa suporterilor lui Man U, va avea un stadion de 4 milioane de euro

Source: ProSport, Romania


Articol publicat in Campionate Externe | 25.03.2010 | 19:20


Clubul înfiinţat de suporterii formaţiei Manchester United, FC United, ca răspuns al manifestărilor împotriva familiei Glazer, care o deţine pe campioana Angliei, va beneficia de un stadion ale cărui costuri de construire se vor ridica la patru milioane de euro, informează Manchester Evening News.

FC United este un club semiprofesionist, înfiinţat în urmă cu cinci ani. Noul stadion va fi construit la Newton Heath, locul unde a fost înfiinţat Manchester United.

Proprietarii clubului au primit acordul consiliului oraşului Manchester pentru realizarea construcţiei. Aceştia speră ca noua arenă să fie gata până în 2013.

FC United speră să construiască arena de 5.000 de locuri pe terenul deţinut de consiliul local la Ten Acres Lane, iar designul prevede renovarea actualului complex sportiv, dar şi a terenurilor cu gazon artificial.

Stadionul va dispune de facilităţi care îi va încuraja pe localnicii tineri să practice sportul şi va oferi asistenţă educaţională, socială şi de sănătate.

FC United a evoluat în primele cinci sezoane alături de alte echipe, pe baza sportivă Bury's Gigg Lane, însă închirierea acesteia pentru 3.000 de lire sterline (aproximativ 3.300 de euro) a secat gruparea de resurse financiare, ceea ce i-a făcut pe proprietarii clubului să caute un teren pentru a-şi construi propriul stadion.

Planul de amenajare a stadionului face parte dintr-un proiect amplu de refacere a zonei de est a oraşului Manchester, care va costa un miliard de lire sterline (1,1 miliarde de euro). În acest plan este inclusă refacerea stadionului echipei Manchester City, precum şi împrejurimile din Eastlands.